Let op! Lees de regels naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van 15 december 2020 goed door!

45 minuten – Start: ingang park Noordereiland bij theater de Spiegel

Belangrijke helden uit de nationale hiphopscene hebben in Zwolle hun eigen holy grounds. Op deze inspirerende plekken zijn beats en tracks ontstaan en nieuwe artiesten zijn er geboren. Met nieuw geschreven tracks door rappers nieuwe generatie rappers NESS, Yuwno, Oost-Wanted, Zero, Nonchelange, Busker en Piet Junior. Rico en Typhoon volmaken deze audiotour met een een zweefvlucht over de Zwolse Hiphop geschiedenis en het ontstaan van Opgezwolle.
Voor iedere hiphopliefhebber.
Voor een optimale beleving zijn oortjes of een koptelefoon essentieel.30 minuten – Start: brug bij theater De Spiegel

Wat begint als een ‘dood’-normale spooktocht, verandert al snel in iets anders. Deze audio-griezelroute speelt zich af langs de rafelranden van de binnenstad. Aan deze duistere zijde van de werkelijkheid gaat alles anders dan in het normale leven. Donkere stegen, enge garages, plotselinge geluiden, onverwachte aanwezigheid van….ja van wie eigenlijk? Fluisterend in jouw oren leidt de audioverteller je rond, maar ook de verteller weet niet alles….In deze audiotour komen verschillende vormen van horrorverhalen voorbij. Door makers en verhalenvertellers Sheeyla Gerard en Jordy Roeten en andere stemacteurs.
Voor volwassenen en voor kinderen vanaf 12 jaar. Deze tocht kan best spannend zijn.
Voor een optimale beleving zijn oortjes of een koptelefoon essentieel. 

45 minuten – Start: zijkant theater De Spiegel

Het riviertje de Aa stroomt nog altijd door de binnenstad van Zwolle; maar verborgen onder de stenen van de straten. Daar, langs die oevers, spelen de historische verhalen zich af die audioverteller Bernadet van der Veen jou vertelt. Menshoge illustraties, muziek- en geluidsfragmenten begeleiden je op je tocht. Bernadet van der Veen vertelt je over de enorme watersnoodramp die plaats heeft gevonden in Zwolle, en ze verhaalt over de haven. Je hoort wie nu eigenlijk wie, of wát, die juffers nu eigenlijk waren, en wat dat te maken heeft met de Jufferenwal. Deze route gaat over de impact van de vele rivieren en kanalen die zich langs en door Hanzestad Zwolle slingeren; over wat het water heeft gebracht, en wat het water heeft genomen… Deze route werd gemaakt in samenwerking met ANNO, museum in de maak.
Voor alle leeftijden, vanaf 8 jaar. De audiotour kan heel spannend zijn, u heeft stalen zenuwen nodig.
Voor een optimale beleving zijn oortjes of een koptelefoon essentieel. 

45 minuten – Start: kunstwerk zijkant theater De Spiegel

Na het vervullen van basisbehoeften zoals eten, drinken, onderdak en veiligheid, komt kunst bij de mens op de eerste plaats. De mens heeft altijd kunst gemaakt, om zijn medemens te spiegelen, om te vermaken of om aan het denken te zetten. In de stad Zwolle staan vele kunstwerken verspreid door de stad. Speciaal voor de Kunst Verlicht Audiotour hebben we deze kunstwerken in sfeervol licht geplaatst. Audioverteller Peter Vader leidt je rond langs deze lichtroute en vertelt verhalen over de makers en hun kunstwerken. nieuwe werken van: Maf Art, met vensterkunst in het Langhuis. En kunstenaar Ronald Westerhuis.
Voor alle leeftijden, vanaf 8 jaar.
Voor een optimale beleving zijn oortjes of een koptelefoon essentieel. 

30 minuten – Start: Bordes Stadhuis. Deze route is gestopt

De lichtbeelden route waarmee de ondernemers van de binnenstad ons prachtige Zwolle jaarlijks aankleden, is dit keer aangepast in de vorm van een audiotour door verschillende delen van het centrum. Maak met vrienden of familie een sfeervolle en gezellige wandeling door de binnenstad. De audioverteller neemt je mee langs Rudolf The Reindeer en levensgrote kerstcadeaus. De verteller vertelt verhalen over de plekken waar deze beelden staan en tipt je over leuke bezoekersplekjes in de retail en horeca voor jou en de jouwen.
Voor alle leeftijden.
Oortjes of een koptelefoon worden aanbevolen voor een optimale beleving.


 

30 minuten- Start: ingang theater De Spiegel. Deze route is gestopt

Wegens het grote succes van de lichtbeelden route van afgelopen jaren, zijn er dit jaar 2 routes die gelopen kunnen worden! Maak met vrienden of familie een sfeervolle en gezellige wandeling door de binnenstad. De audioverteller neemt je mee langs Santa Claus himself en langs levensgrote sneeuwballen. De verteller vertelt verhalen over de plekken waar deze beelden staan en tipt je over leuke bezoekersplekjes in de retail en horeca voor jou en de jouwen.
Voor alle leeftijden.
Oortjes of een koptelefoon worden aanbevolen voor een optimale beleving.