Arrangementen

Fietstaxi Fietsjoe

Verken Zwolle vanuit de Fietsjoe: een comfortabele fietstaxi. De taxifietser laat u de mooiste plekjes van de Zwolse binnenstad zien met het verhaal erbij. Een uur lang lekker genieten met z`n tweetjes voor slechts €30.

Bij deze prijs is het vervoer vanaf het station of het IJsbeeldenfestival naar de binnenstad inbegrepen. Wel reserveren.

U kunt de fietstaxi ook reserveren voor het vervoer van het station (centrumzijde) naar het IJsbeeldenfestival of terug voor €3,50 pp. Of voor het vervoer van het IJsbeeldenfestival naar de binnenstad voor €4 pp.

Stadswandeling met Keetje

Keetje, een Meisje van Plezier van weleer, vertelt op een ludieke theatrale wijze haar verhaal en weet als geen ander dé plekjes van Zwolle. Met verhalen in geuren en kleuren en vele interessante weetjes ontdek je de stad. Je gaat in 1,5 uur langs dé highlights zoals de Peperbus, de Sassenpoort, de Fundatie en nog veel meer. 

Periode: 15 december 2019 – 1 maart 2020
Dagen: Elke zaterdag en zondag (gedurende de kerstvakantie dagelijks)
Starttijd: 14:00 uur
Tijdsduur: 1.5 uur 

Prijzen: 
kinderen tot 4 jaar – gratis
kinderen van 4 tot 12 jaar – 9,75 euro
12 jaar en ouder – 19,50 euro

Varen in Zwolle

Een rondvaart door het mooie Zwolle op een gezellige verwarmde boot. Van 15 dacember tot 1 maart verzorgd Varen in Zwolle een rondvaart met de Visarend op alle donder-, vrij-, zater-, en zondagen, met verschillende arrangementen voor jong tot oud.

Verwarmde boot de Visarend vaart in de periode van het IJsbeelden Festival maar liefst 4x op een dag, waaronder twee s’avonds en twee s’middags. De eerste rondvaart begint om 13:00 en wordt vlak daarna om 14:30. Deze rondvaarten duren allebei ongeveer één uur. Per tijd zijn er verschillende arrangementen beschrikbaar.

Altijd al stampot willen eten op een boot, of een winter barbecue willen bij wonen? De Visarend verzorgd elke avond om 17:00 en om 19:00 een rondvaart waar dit mogelijk gemaakt wordt. De stampot avond vindt elke donderdag plaats en de winter barbecue op de vrij- en zaterdag. Zondag is verassing avond, ben jij al nieuwsgierig? Dit allemaal voor mogelijk gemaakt voor maar 39,95 p.p.

Een Poort vol verhalen 

Ervaren verhalenvertellers vertellen mooie kerst-en winterverhalen in de sfeervolle omgeving van de Sassenpoort. 

Dagen: 27, 28, 29 december 2019 en 3, 4, 5 januari 2020
Starttijd: 13.00 uur
Tijdsduur: 2 uur

Basiliek

Tijdens WintersZwolle is de Basiliek geopend voor bezichtiging en beklimming.

Periode: Winterseizoen (01/11/19 tot 01/04/20)
Dagen: Maandag tot en met zaterdag.
Tijden: 13.30 tot 15.30

Uitzondering
Kerstvakantie & Voorjaarsvakantie

Dagen: Maandag (13.30 tot 16.00 uur)
Dinsdag t/m zaterdag (11.00 tot 16.00 uur)

Gesloten: 24, 25, 26 en 31 december. 1 januari.

Smaakroute

Je gaat naar ’t Konkeltje voor de lekkerste koffie en thee van Zwolle! Ze hebben maar liefst 25 soorten koffie en 150 soorten thee. In Librije’s Winkel, dat in hetzelfde pand zit als De Librije, wordt een breed scala aan pure en culinaire producten aangeboden, alle met liefde, kennis en kunde bereid of geselecteerd. Piccolini laat je Italiaanse specialiteiten proeven op een monumentale plek naast de Sassenpoort. Je eindigt je Smaakroute bij Henri Bloem om de lekkerste wijnen met hoge prijs-kwaliteitsverhouding te proeven.

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00-12:30 uur / 12:30-15:00 uur / 15:00-17:00 uur
Niet te boeken op zaterdagochtend en in de periode van 21 t/m 26 december en Nieuwjaarssdag.

Meedoen aan de smaakroute bedraagt een bedrag van €10 p.p.

Stappen & Happen

Via een aantal wandelroutes wandel je van restaurant naar restaurant om daar een lekker vorkje mee te pikken. Als je zin hebt in een wandelingetje langs de mooiste highlights van Zwolle dan kan dit, maar het hoeft natuurlijk niet. Ook handig: bij slecht weer zitten de restaurants lekker dicht bij elkaar.

Bij elk restaurant kun je kiezen uit een aantal gerechten (vlees, vis en vegetarisch)
Dieetwensen? Geen probleem, geef het aan bij je boeking dan kunnen de restaurants er rekening mee houden.
Qua drankjes kun je kiezen uit koffie/thee, bier, fris en huiswijn. Andere of meer drankjes zijn mogelijk en dienen ter plekke afgerekend te worden.

Luxe Lunch

Zin in een uitgebreide lunch bij het beste dat Zwolle te bieden heeft? Brass Boer Thuis, Coperto Restobar, Waanders in de Broeren en het Wijnhuis.

Je begint met een Zwolse Mosterdsoep bij het prachtige Waanders in de Broeren. Deze boekhandel in een middeleeuwse kerk is een beroemde trekpleister. Als je binnenstapt weet je meteen waarom. Vervolgens ga je het hoofdgerecht eten bij Coperto Restobar voor een fantastische culinaire beleving óf bij Brass Boer THUIS , dé bistro-brasserie waar je lekker kunt eten en drinken. Dit is de gezelligste plek om heerlijk te brassen. Als afsluiter ga je dan bij het Wijnhuis een heerlijk dessert eten met een lekker dessertwijntje of koffie/thee na.

Dieetwensen? Geen probleem, geef het aan bij je boeking dan kunnen de restaurants er rekening mee houden.
Qua drankjes kun je kiezen uit koffie/thee, bier, fris en huiswijn. Andere of meer drankjes zijn mogelijk en dienen ter plekke afgerekend te worden.

Dinsdag t/m zondag
12:00 uur: Zwolsche mosterd-soep met oude Heileuver kaas geserveerd met Desem brood van de Zwolsche Stadsbakker en Zwolsche aioli + 1 drankje bij Waanders in de Broeren
13:00 uur: Hoofdgerecht keuze uit VEGA:
Paddenstoelenrisotto, groene kruiden en Remeker kaas
VIS:
Snoekbaars van het houtvuur, gelakt met appelstroop, katenspek, saus van riesling en pijpjeskruid
VLEES:
Boereneend met zoete aardappel en gelakt met eendenjus en sinaasappel
+ 1 drankje bij Brass Boer Thuis
14:00 uur: Dessert, een klassieke Creme Brulee + 1 dessertwijntje óf koffie/thee na bij het Wijnhuis

Prijs 55 euro p.p.
Incl. lunch, 3 drankjes en BTW Te boeken vanaf 2 januari 2020
NB: vanaf 27 januari is het hoofdgerecht bij Brass Boer Thuis op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Alle andere data worden verzorgt door Coperto Restobar