De Winters Zwolle

Festivalweken

vormen de kern

van drie wintermaanden

vol verhalen

Festivalweken
De Winters Zwolle Festivalweken 2019 zijn voorbij. Wij danken alle bezoekers voor hun komst. De festivalweken van Winters Zwolle zijn goed bezocht en wij verheugen ons op alle positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. In 2020 hopen we u weer gastvrij te mogen ontvangen in onze dynamische Hanzestad. Tot 1 maart kunt u nog het IJsbeeldenfestival bezoeken en dit combineren met onze Winters Zwolle arrangementen.

Langdurende evenementen
Bezoek één van de langer lopende evenementen tijdens Winters Zwolle, zoals het Nederlands IJsbeeldenfestival, de World Press Photo tentoonstelling en De Lichtbeelden Route door de historische binnenstad.

Maak uw bezoek aan Zwolle af door deze evenementen te koppelen met de Winters Zwolle arrangementen. Of bezoek de Higlights van Zwolle zoals de mooiste boekhandel van Nederland, Waanders in de Broeren en museum De Fundatie. 

Arrangementen

Wij beiden verschillende arrangementen aan tijdens de evenementen. Zo kun je een gezellige en interessante stadswandeling maken met Keetje, maar kan je ook heerlijk stappen & happen bij verschillende Zwolse restaurants! 

Locatie

Zwolle

14 december tot

1 maart

Ijsbeeldenfestival

Het grootste ijssculpturenfestival van Europa. Een adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw, licht, geluid en projectie. IJskunstenaars uit de hele wereld zijn gevraagd beelden te maken op het thema ‘Reis door de tijd’. Van 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw hebben zij metershoge ijs- en sneeuwsculpturen gemaakt. Buiten de vrieshal is er een verwarmd Winterwonderland gecreëerd. Voor de kinderen wordt een speciaal Winterwonderland Kinderplaza gecreëerd met gratis kermisattracties. Een Engelse schoolbus brengt je na het bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival gratis naar de binnenstad van Zwolle.

Locatie
IJsselhallen

14 december tot en met 1 maart
Zwolle Express

Van 14 december tot en met 1 maart rijdt er een gratis Amerikaanse schoolbus rond in Zwolle, genaamd de Zwolle Express. Deze stijlvolle bus brengt bezoekers van het IJsbeelden Festival gratis vanaf het station naar het IJsbeelden Festival, daarna rijdt de Zwolle Express gratis naar het centrum waar je ook kunt uitstappen.

De Zwolle Express rijdt in de kerst- en voorjaarsvakantie elke dag. Buiten de vakanties om rijdt de bus van donderdag tot en met zondag.

De bus rijdt van 10.00 uur tot 17.00 uur. De Zwolle Express is gratis! De bus arriveert om de 15 minuten.

Tussen 15.00 uur en 15.45 uur rijdt de bus niet.
Haltes:
Station Zwolle ( City Post )
 IJsbeelden Festival ( IJsselhallen )
Centrum Zwolle (Eekwal )

Bus rijdt alle dagen in de kerst- en voorjaarsvakantie.
Bus rijdt niet op maaandag, dinsdag en woensdag buiten de vakantie.
Bus rijdt ook op 22 januari.

19 januari
Verhaal aan Tafel

Een ontspannende culturele, culinaire middag in drie Zwolse restaurants. Heerlijk eten, prachtige verhalen en fijne drankjes laten u even vergeten dat het leven alweer volop begonnen is. Op iedere locatie ontvangt het team u met een lekker gerechtje, een drankje en een Zwols verhaal geserveerd door de artiesten. U bezoekt deze middag alle drie de locaties. 

Locaties
De volgende restaurants doen mee aan ‘Het Zwolse Verhaal aan Tafel’. 

Het Wijnhuis; Grote Kerkplein
Meneer Jan; Nieuwe Markt
Lekker Zwols; Oude Vismarkt

 

7 en 8 februari Zwollywood Film Festival

 

In de donkere dagen van februari staat Zwolle met de eerste editie van Zwollywood Film Festival in teken van vriendschap. Het festival biedt u de kans om kwalitatieve films te bekijken en verschillende filmische events te beleven op een unieke locatie in het hart van de stad. Samen kijken, samen genieten!

Doordat Zwollywood Film Festival samenwerkingen aangaat met bedrijven als Pathé bioscopen, en  lokale ondernemers als sponsors aantrekt, stimuleert het festival ook bewust zakelijke vriendschappen en maatschappelijke organisaties.

 

7 februari: Green Book

8 februari: The Lion King

Locatie: Academiehuis De Grote Kerk