Dit is er te doen tijdens WintersZwolle! 

Hieronder volgt meer informatie over de onderdelen van WintersZwolle. Initiatiefnemers en ondernemers die willen aanhaken, worden van harte uitgenodigd, hun project of evenement toe te voegen aan ons aanbod via media@zwolleunlimited.nl 

Nederlands IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt grootser en mooier uit dan ooit. Treed binnen in een adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle! In een grote vrieshal bouwen ze een magische wereld van 700.000 kilo sneeuw en ijs; tot wel zes meter hoog. Het thema dit jaar is Mythen en legenden. Van de Griekse Medusa en Icarus tot de Chinese zodiac en de eeuwenoude raadsels rondom het monster van Loch Ness, Koning Arthur en de onderwaterwereld van Atlantis. Met toegevoegde licht- en geluidseffecten en projecties worden de sculpturen tot leven gebracht. Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winter-evenement voor jong en oud met een landelijke en internationale uitstraling en aantrekkelijkheid. Met warm winterterras!

Wanneer

16 december t/m 25 februari 2024

Dinsdag t/m zondag
geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie

IJsselhallen

Prijs

Kinderen 4 t/m 10 jaar vanaf € 13,25
Volwassenen vanaf € 17,50

Panorama Hanze in kerstsferen

Een beleving in Academiehuis De Grote Kerk, waarin op spectaculaire wijze het Hanzeverleden, -heden en -toekomst worden verbonden. Het publiek stapt virtueel aan boord van een echte Kogge en wordt vergezeld door Hanzelieden van weleer langs scenes uit het rijke Hanzeverleden. De virtuele reis vervolgt met een levensechte klim naar de zolderverdieping van het Academiehuis en eindigt met een adembenemend uitzicht hoog op het dak van de kerk, oog in oog met het beeld van beschermengel Michael.

Wanneer

21 november 2023 t/m 8 mei 2024

Locatie

Academiehuis

Prijs

Volwassenen € 12,50
Kinderen (t/m 14 jaar) € 7,50
Rolstoel € 7,50