Updates

Meesters overweldigd door grote belangstelling Zwolse 
kunstenmakers voor Wereldberoemde Verhalenfestival

 

ZWOLLE – De regisseurs van de ruim dertig voorstellingen van het Wereldberoemde Verhalenfestival, van 21 tot en met 23 december in de Zwolse binnenstad, zijn overweldigd door het enorme aanbod aan concepten van Zwolse makers in dans, theater, storytelling, muziek en visual arts.

Het WBVF is een gloednieuw performing arts festival in het weekeinde voor Kerstmis. Met tientallen 15-minutenvoorstellingen op ruim dertig locaties in de binnenstad: in gewelfkelders, winkels, kerken, huiskamers en op verstopte pleintjes. 

 Meesters/regisseurs kiezen artiesten

De meesters van het festival, dat zijn zes regisseurs uit Zwolle. Elout Hol van Poppentheater Gnaffel, Jolmer Versteeg van Theatergroep de Jonge Honden, Boudewijn Koops van de Zwolse Stadsproductie, Germa Scholten van danshuis Vuur en Vlam Produkties, Douwe Dijkstra en Jules van Hulst van visual art Platform 33one3rd en Corien Feikens van theatergezelschap TEN Producties. Zij moesten de selectie maken uit een stroom van voorstellingsconcepten, ingediend door artiesten uit de stad, en zij regisseren de voorstellingen.

 

 

WANNEER

21 december tot en met 23 december 2018

PRIJZEN

Variabel zie website Wereldberoemde Verhalenfestival

LOCATIE

Hele binnenstad Zwolle, met twee festivalterreinen op het Grote Kerkplein en het Broerenkerkplein